9 груп вибухотехніків будуть готові до реагування 21 квітня на території Харківщини

9 тис. працівників правоохоронних органів задіють в охороні правопорядку в Харківській області під час проведення другого туру виборів, серед них – поліцейські, рятувальники, військовослужбовці і навіть вибухотехніки.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Харківської області.

Начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області Сергій Бірбасов розповів, як будуть забезпечувати правопорядок на Харківщині 21 квітня під час другого туру виборів на пост Президента України.

«За проведеними розрахунками сил і засобів, для забезпечення охорони публічного порядку на виборчих дільницях та в місцях розташування окружних і територіальних виборчих комісій планується залучити близько 9 тисяч працівників правоохоронних органів – співробітників поліції, підрозділів ДСНС, Нацгвардії та курсантів вишів, – розповів Сергій Бірбасов. – На кожній виборчий дільниці також буде нести службу працівник з числа підрозділів ДСНС. Для реагування на повідомлення про виявлення вибухонебезпечних пристроїв та речовин, а також для обстеження ОВК і ДВК створено 9 спільних груп вибухотехніків.

У день виборів для здійснення спільного патрулювання на вулицях та в інших громадських місцях будуть додатково залучені працівники патрульної поліції та військовослужбовці Нацгвардії.

Окрім забезпечення публічного порядку, на органи внутрішніх справ покладається охорона виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації у приміщеннях виборчих комісій та під час їх перевезення членами виборчих комісій

До речі, на території Харківської області створено 14 окружних виборчих комісій та 1681 територіальна виборча дільниця.